Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Mans
Burg. Ronckersplein 5
6269 AL MARGRATEN

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 09.00 uur | 18.00 uur
Wo: 09.00 uur | 18.00 uur
Do: 09.00 uur | 18.00 uur
Vr: 09.00 uur | 18.00 uur
Za: 08.30 uur | 16.00 uur
Zo: Gesloten

Slijterij Mans úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

De topwijnen van Domaine de Nizas uit Zuid-Frankrijk

De TOPwijnen van Domaine de Nizas uit Zuid-Frankrijk

Wie Zuid-Frankrijk zegt, zegt zon! En dat is waar de wijngaarden van domaine de Nizas heel veel dagen per jaar van kunnen profiteren zodat ze mooie wijnen kunnen voortbrengen. Net buiten de plaats Pézenas liggen de glooiende heuvels met wijnstokken. We zijn hier in de Languedoc. De beroemde wijnmaker, François Lurton, kocht dit domaine in 2018. François begon als ‘flying winemaker’. Hij maakte en maakt zeer fraaie wijnen van de beste druiven, waar ook ter wereld!

Domaine De Nizas - uw topSlijter - nb website

Maar ook in Frankrijk bezit hij een aantal hele mooie wijngaarden. Hier maakt hij gebruik van de eigenschappen van het terroir en het klimaat om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te maken. De naam Lurton staat al generaties hoog aangeschreven in de wijnwereld. Dit domaine trok hem vooral erg aan omdat de wijngaarden op zeer oude vulkanische grond liggen. En oude vulkanische grond vindt u niet zoveel in Frankrijk. Dat gaf hem een extra kick om het ware potentieel van dit exceptionele vulkanische terroir rondom Pézenas te bewijzen. En dat is gelukt. Het is de ideale plek om kwaliteitswijnen te maken met een buitengewone concentratie.

De vulkanische ondergrond...
De vulkanische ondergrond komt heel goed tot zijn recht in de rode en rosé wijn van Domaine de Nizas, die ook wel Le Clos wordt genoemd. Beiden worden gemaakt met dezelfde druivensoorten: Syrah, Grenache, Mourvèdre.
De rode is gul en kruidig met veel rood fruit. De rosé is ook gul en kruidig maar heel verfijnd. Heerlijk tijdens de feestdagen!

Kom langs in onze winkel en informeer.