Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Mans
Burg. Ronckersplein 5
6269 AL MARGRATEN

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 09.00 uur | 18.00 uur
Wo: 09.00 uur | 18.00 uur
Do: 09.00 uur | 18.00 uur
Vr: 09.00 uur | 18.00 uur
Za: 08.30 uur | 16.00 uur
Zo: Gesloten

Slijterij Mans úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Mans
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Waterford Wilkinstown: Edition 1.1 for the Netherlands

(0,0 / 5)
Waterford Wilkinstown: Edition 1.1 for the Netherlands
Geïnspireerd door de wondere wereld van de wijn, draait het bij Waterford Whisky om terroir. Oprichter en CEO Mark Reynier heeft 20 jaar ervaring in de wijnwereld én 20 jaar ervaring in de spiritswereld, waarbij hij onder andere de voormalig directeur bij Bruichladdich was. Al deze ervaring heeft hij nu samengevoegd en heeft hij in 2015 een voormalige Guinness brouwerij in Waterford getransformeerd tot een ultramoderne distilleerderij. Met 100% Ierse gerst, is de nieuwe Single Farm Origin serie een uber-provenance reeks van gelimiteerde editie natuurlijke whisky’s welke het Ierse land verkennen: één boerderij, één plek tegelijkertijd. Het zijn expressies van precisie en zeldzaamheid, welke de diversiteit van gerst laten zien van individuele Ierse boerderijen en oogsten.

Gerst afkomstig van maar liefst 72 verschillende Ierse boerderijen, waarvan sommige organisch, sommige biodynamisch, en waar gerst verbouwd wordt op in totaal 19 verschillende bodemtypes. Met een baanbrekend digitaal logistiek systeem dat élk spoor bijhoudt, wordt het gewas van elke boer afzonderlijk geoogst, opgeslagen, gemout en gedistilleerd. Op deze manier wordt het terroir van elke boerderij in de spirit vastgelegd, wat het subtiele karakter van de whisky weergeeft, gevormd door het microklimaat en de aarde. Individualiteit en integriteit van veld tot vat, waarbij er slechts één boerderij per keer wordt gedistilleerd.
Vijf kilometer ten westen van de stad Wexford, Ierland en in de buurt van de monding van de rivier de Slaney, lag ooit een oud kasteel met een vestingmuur en kerkhof. Tegenwoordig wordt op deze plek gerst verbouwd door derde generatie teler Ger Kelly. Op zijn boerderij genaamd Wilkinstown, houdt de bescheiden Ger Kelly zich al jaren bezig met het verbouwen van zijn gerst op dit prachtige stukje Ierland. Het is een vlak terrein, gekenmerkt door de riviermonding en beïnvloedt door het maritieme microklimaat.

De whisky welke is gemaakt met het gerst van Ger, Waterford Wilkinstown 1.1., is exclusief geselecteerd voor de Nederlandse markt.

Deze whisky is de eerste editie van de eerste release afkomstig van de Wilkinstown boerderij. Gedistilleerd in 2016, gebotteld in februari 2021 en 3 jaar, 11 maanden en 2 dagen gerijpt. Geen kleuring, geen chill-filtratie of toevoegingen.

Vat samenstelling:
25% First Fill U.S.
20% Virgin U.S.
24% Premium French
31% Vin Doux Naturel
€ 62,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Ierland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
50% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
Licht goud
Geur
Bruine suiker, koffiebonen, zoethout, honing, mout, salie, versleten leer, gedroogde bloemen, groene vegetatie, rode appel, kokosnoot, lavendel en een zekere droogheid.
Smaak
Kruidnagel, tarte tartin van peer, venkel, gemberkoekjes, gerst suiker, grapefruit, gestoofde appeltjes, bramen en huisgemaakte vla.
Afdronk
Een lange tinteling van kruiden, welke opdroogt tot een warme zoetheid.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review