Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Mans
Burg. Ronckersplein 5
6269 AL MARGRATEN

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 09.00 uur | 18.00 uur
Wo: 09.00 uur | 18.00 uur
Do: 09.00 uur | 18.00 uur
Vr: 09.00 uur | 18.00 uur
Za: 08.30 uur | 16.00 uur
Zo: Gesloten

Slijterij Mans úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

(Ver)Dronken spaghetti met Domaine Brunely en Pecorino kaas

Een pastagerecht in ingekookte rode Franse wijn. In Toscane een gebruikelijk gerecht maar vaak wel met eigen wijnen. Wij doen het net even anders en voegen twee culinaire landen samen in één gerecht. Het is een simpel gerecht om te maken maar laat u niet misleiden door de eenvoud van dit gerecht. Want de smaak is verre van eenvoudig!   

Verdronken spaghetti - Domaine Brunely - uw topSlijter


Dit heeft u nodig:

·        Fles Domaine Brunely

·        350 gr spaghetti pasta

·        4 teentjes gesneden knoflook

·        Verse basilicum

·        Chilivlokken

·        Pecorino kaas

·        Vierge olijfolie

·        Zout & peper

Voorbereiding
1. Breng de pasta in een grote kookpan aan de kook. Voeg hier zout aan toe tot het een aangenaam smaakje heeft (even proeven, wel blazen ;-). Trek circa 3 minuten van de kooktijd van de spaghetti af aangezien de pasta in de rode wijn verder gaat koken. Giet de pasta af en bewaar een beetje kookvocht.

2. Verwarm de olijfolie op een laag vuur in een verhoogde koekenpan. Voeg hier de 4 teentjes gesneden knoflook en een ½ theelepel chilivlokken aan toe en roer tot u de knoflook lekker begint te ruiken. Schenk 250 ml Domaine Brunely in de pan en roer verder.

3. Voeg de (afgegoten) pasta toe aan de koekenpan en zet op medium vuur. Breng dit vervolgens aan de kook en roer er af en toe door. De pasta is klaar wanneer het meeste van de wijn is opgenomen.

4. Haal de koekenpan van het vuur en rasp er circa 50 gr Pecorino kaas over. Voeg hier nog een eetlepel pastawater door. Breng eventueel op smaak met (extra) peper en zout.

Pak een bord, schep de pasta op en strooi hier nog wat blaadjes verse basilicum en eventueel nog wat geraspte Pecorino kaas overheen. Schenk een glas Domaine Brunely in en geniet!



« Terug