Fine Taste Good Living
Pompoenquiche met een lekker glas Maori Moana Sauvignon Blanc
Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc zoals we deze graag proeven. Licht ongedurig, spetterend en sappig. Onbedaarlijke kruisbessen presentatie, knapperige granny smith, veel citrus en een passie voor passievrucht.
Door zijn intense aromatische profiel passen pompoengerechten uitstekend bij deze Sauvignon Blanc. Daarom hebben we voor jou een lekker recept voor pompoenquiche!
Ingrediënten voor 4 personen:
1 fles Moari Moana Sauvignon Blanc
1 flespompoen van ca. 500 gram
6 plakjes bladerdeeg
1 rode ui
5 eieren
200 ml room
75 gr oude kaas
200 gr spinazie
1 tl tijm
Peper en zout
Olijfolie
Boter
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de pompoen in blokjes en verdeel deze over een bakplaat, doe er vervolgens een beetje olijfolie en zout over, dan kan de bakplaat voor 15 minuten de oven in.
- Roerbak de spinazie in olie tot deze geslonken is, doe het in een vergiet en laat het goed uitlekken, druk het eventueel even goed aan zodat al het vocht weg is.
- Pak nu een quichevorm en verdeel hier de plakjes bladerdeeg over (eerst invetten!) zodat de vorm inclusief de zijkanten geheel bedekt is met het bladerdeeg.
- Doe de eieren samen met de kookroom, de tijm, peper en zout in een kom en klop goed door, dit kan nu op het bladerdeeg.
- Snipper de rode ui in stukjes.
- Dan kunnen de overige ingrediënten toegevoegd worden (pompoenblokjes, spinazie, ui en de oude kaas) en dan kan de quiche voor ongeveer 45 minuten in de oven.
Serveer iedereen een stukje quiche met een lekker glas Maori Moana Sauvignon Blanc en geniet er lekker van!